Direct online uw spreker boeken! Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00
Toon Gerbrands

Toon Gerbrands

Toon Gerbrands

Boek Toon Gerbrands via Sprekersbureau Homerus

Toon Gerbrands is een uitgesproken persoonlijkheid die zowel teams als individuen weet te begeleiden naar succesvolle prestaties. In presentaties legt hij de nadruk, ondersteund door anekdotes vanuit de praktijk, op het belang van samenwerking, inspirerend leiderschap en daarbij een goede communicatie. De presentaties die Toon Gerbrands hierover geeft zijn niet alleen bruikbaar voor managers uit de sport, maar ook voor managers uit het bedrijfsleven.

Toon Gerbrands is een man, die veel successen achter zijn naam heeft staan in meerdere omgevingen. Hij heeft bewezen, dat zijn aanpak werkt en succesvol is. Bij AZ heeft hij aangetoond, dat het ook mogelijk is om een organisatie vanuit een crisissituatie naar nieuwe successen te leiden en een stabiele organisatie neer te zetten. Zijn aanpak leidde in alle omgevingen waar hij werkte tot aantoonbare resultaten. Als bondscoach van het Nederlands Heren volleybalteam werd hij Europees kampioen (de enige keer in de geschiedenis) en bereikte hij de Olympische spelen van Sydney. In zijn periode als bondscoach klom het Nederlands team op tot de eerste plaats op de wereldranglijst en werd het team ook sportploeg van het jaar in Nederland. Als clubcoach leverde hij een unieke prestatie door de Europacup te winnen. Iets wat in de volleybalsport slechts één club lukte, gedurende het bestaan van de volleybalsport. In Nederland veroverde hij met zijn unieke aanpak en visie 4 landstitels, 2 bekers en 3 supercups. Naast zijn werkzaamheden in de sport heeft hij ruime ervaring als manager en interim-manager bij diverse werkgevers . Ook hier bleek zijn aanpak succesvol. Onder zijn leiding heeft de gemeente Harderwijk de milieuprijs van Nederland gewonnen. Ook op het gebied van topsportmanagement heeft bij ervaring opgebouwd, met zijn werk als directeur van een schaatsploeg en verantwoordelijk voor de sportsponsoring gedurende meerdere jaren.

Bij de voetbalclub AZ speelt hij een prominente rol in de organisatie van deze club. Met een duidelijke visie zijn hier verrassende resultaten geboekt de afgelopen jaren. Met als hoogtepunt het landskampioenschap in het seizoen 2008 – 2009. Hij speelde ook een belangrijke rol bij de roerige tijd van AZ ten tijde van de curator. Een paar jaar later blijkt er weer een solide en professionele organisatie te staan. Daar kreeg AZ alom waardering en erkenning voor. AZ handhaafde zich in de subtop van Nederland, ondanks het feit dan de begroting met veertig procent naar beneden moest worden bijgesteld. Zijn visie en werkwijze heeft hij beschreven in meerdere succesvolle boeken: De Lerende Winnaar, Te Koop AZ & Inspiratie, coachen en presteren. Deze titels zijn typerend voor zijn werkwijze en zijn visie op presteren. De kunst is om mensen te laten samenwerken en zo uiteindelijk het ultieme doel te behalen: winnen en presteren. Kortom een zeer veelzijdige man met een brede ervaring op meerdere gebieden. Zijn passie, zijn aanpak en zijn visie staan borg voor een zeer inspirerende lezing met de sport en management als metaforen.

Na de roerige periode van AZ, heeft AZ in seizoen 2012-2013 de KNVB beker gewonnen door PSV met 2-1 te verslaan in een bomvolle De Kuip in Rotterdam.

Momenteel is Toon Gerbrands werkzaam als algemeen directeur bij voetbalclub PSV in Eindhoven.

Onderwerpen:

• Teambuilding en succesvol samenwerken

• Leiderschap & coachen

• Presteren vanuit een visie en filosofie

• De verschillende motieven van mensen

• Professionaliteit als een manier van denken

• De harde praktijk: de dilemma’s van presteren

• Communicatie: de relatietheorie

• Doelen halen door actie-intelligentie

• De essentie van presteren (voor managers)

• Alles uit mensen halen

• Via doelstellingen naar ambitie