Direct online uw spreker boeken! Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00
Sytse Bouwer

Sytse Bouwer

Sytse Bouwer is geboren op 6 Februari 1976 te Heerenveen.

Bouwer is opgegroeid in een dorp genaamd Katlijk en komt uit een echt ondernemersnest. Voor het ondernemen had hij dan ook al snel veel interesse, en wat hij dan ook op zeer jeugdige leeftijd ten uitvoer bracht.

Toen Bouwer 18 jaar werd resulteerde dat in zijn eerste bedrijf waarmee hij zijn eerste stappen in de wereldhandel zette. Hij zag dat er mogelijkheden lagen in de markt waar zijn vader zich in bevond en kwam al snel tot de conclusie dat wil je succesvol zijn, moet je het anders doen als een ander. Niet de visie van je collega verder uitkauwen, maar het op een andere manier benaderen waardoor je de kans hebt om je te onderscheiden en dus een kans creëert voor je eigen succes.

Bouwer startte zijn Internationale handel in Iran, waar hij nu 18 jaar geleden, alleen met een paspoort een koffer met kleren en een zak met geld, heen ging om te kijken wat er te behalen was. En met succes. Op dit moment doet hij hoofdzakelijk zijn zaken in China waar hij tot 8 keer per jaar naar toe afreist. Hij is nog steeds een pionier gebleven en hekelt de instelling van veel inkopers die zich laten bedienen op de internationale beurzen. Bij de fabrieken in de binnenlanden is het ware succes te behalen, dit omdat een standaard inkoper niet op een te klein hotelbed wil slapen (Aziatische mensen zijn niet zo groot), niet anderhalve dag in de taxi wil zitten, en geen twee dagen droog brood wil eten omdat dit het enige is in de omgeving wat niet beweegt als je het op je bord hebt.

Bouwer is door zijn gedrevenheid, maar vooral zijn nuchtere kijk op ondernemen, een graag geziene gast op sprekersstoelen in den landen, om mensen een hand te reiken in de kennis van het internationaal handel doen, maar ook hoe je dan met een financiering instelling omgaat en waar je met een snelle scan op moet letten zodat je een product gebruikt wat bij je past.

Ook is hij trots op zijn Nederlandse nationaliteit en welke deuren dit voor hem opent in het internationaal zakendoen, alleen denk hij dat het voor een ondernemer in Nederland, in de gecreëerde ambtenaren maatschappij waarin wij ons bevinden moeilijk overleven is, wij als Nederlanders staan bekend als slim, iemand waar je afspraken mee kunt maken en daadkrachtig,, alleen wordt dit de ondernemer van nu vrijwel onmogelijk gemaakt door de hedendaagse regelgeving, dit moet veranderen willen wij onze handelsidentiteit kunnen behouden, welke in zijn beleving cruciaal is voor de economische motor van Nederland.

Verder is Bouwer ook nog werkzaam op het ontwikkelingsvlak, om op een nieuwe manier, met een frisse kijk, de desbetreffende branche weer naar jou hand te zetten, dit doet hij met heel veel gedrevenheid en vooral veel plezier.

Graag zou hij u een bredere kijk willen geven in het internationaal handel drijven, u van een aantal praktische tips voorzien, maar vooral op een spontane, praktijk gerichte manier, u zijn boeiende verhaal willen vertellen.