Direct online uw spreker boeken! Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00
Kirsten Verdel

Kirsten Verdel

Kirsten Verdel is politica, media- en campagnestrateeg en bestuurskundige. Verdel werkte als eerste en enige buitenlander in het landelijk campagneteam van Barack Obama, de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008. Als stafmedewerker werkte zij op het landelijk hoofdkwartier aan strategieontwikkeling, rapid response, opposition research en de debatvoorbereiding van Obama.

Verdel was eerder actief als campagneleider van de PvdA in Rotterdam tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Ook werkte ze op het landelijk partijbureau van de PvdA in de campagnes voor de Tweede Kamer- en Provinciale Statenverkiezingen.

Nadat ze ook de zelf opgestarte campagne voor oud-minister Klaas de Vries voor het lidmaatschap van de Eerste Kamer succesvol tot een einde bracht vertrok ze na hulpprojecten in Sierra Leone (kinderen in diamantmijnen) en China (weeshuis voor zwaar gehandicapte te vondeling gelegde kinderen) met de Sauvé Scholarship naar Canada. Die prestigieuze beurs gebruikte ze onder andere om onderzoek te doen naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Verdel schreef tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen een column in het Financieele Dagblad, blogde voor Vrij Nederland en was commentator bij onder andere de KRO op Radio 1 en de Belgische VRT. Ook publiceerde ze artikelen in de Volkskrant, Trouw en Intermediair en was ze meerdere malen te gast bij programma’s als Pauw & Witteman, Nova, Netwerk en Goedemorgen Nederland.

Kirsten Verdel was in oktober 2009 onverwacht ooggetuige van het faillissement van de DSB Bank. Zij maakte de laatste cruciale weken als enige buitenstaander van binnenuit mee en zat regelmatig aan tafel met de hoofdrolspelers uit het drama. Bijna een jaar later publiceerde ze hierover het boek ‘Project Homerus, het miljardenspel met DSB’, wat mede gebaseerd was op exclusieve interviews met Dirk Scheringa.

Verdel geeft lezingen, workshops en trainingen over (de politiek in) de Verenigde Staten, Obama, DSB en social media.