Dion Bartels

Dion Bartels

Dion Bartels is na zijn –gedwongen- vertrek uit de advocatuur en het faillissement van zijn kantoor ultimo 2009 bepaald niet op zijn lauweren gaan rusten en wel om de simpele reden dat hij die niet heeft.

Sedert 1 januari 2010 is hij met een eenmanszaak ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en houdt hij zich bezig met het geven van commercieel-juridische ondersteuning en advies aan bedrijven en organisaties. Daarnaast geeft hij spreekbeurten. Hij zegt wel eens:”Het maatpak van de advocatuur bleek mij niet meer te passen. Ik heb nu een wat sportiever jasje aangetrokken”.

Na afronding van de studie Nederlands Recht in Utrecht ging hij in 1982 als advocaat aan de slag. Tijdens zijn 27- jarige advocatenbestaan heeft hij tal van grote fraudezaken blootgelegd. Denk aan Golden Sun, Easy Life, Caribbean Comfort, Palm Invest en Partrust. Zijn boek over Palm Invest (“Het begin, het grote geld, justitie, advocaten, de ontvoering en de rechtszaak”) was binnen no time een bestseller en er zijn reeds vergevorderde plannen om dit spannende jongens (en meisjes!) verhaal te verfilmen.

Dion begon daarnaast in 1982 in de gemeentepolitiek te Utrecht. Gedurende twee termijnen van 4 jaar diende hij als gemeenteraadslid voor de VVD. Nadien is hij weer gaan studeren en volgde hij een postdoctorale opleiding aan de Universiteit van Amsterdam op het gebied van het commercieel onroerend goed. Door deze kennismaking met de wereld van zand, grond, water en stenen heeft hij tal van zaken behandeld als advocaat op het gebied van projectontwikkeling en de aannemerij.

Tijdens zijn advocatuurlijke loopbaan zat Dion zeker niet stil. Zo organiseerde hij ondermeer het geruchtmakende diner met Rita Verdonk in september 2007. Door de uitspraken die Rita aldaar aan de dis deed, werd zij gedwongen haar eigen beweging op te richten.

Door tal van publicaties in de media ( o.a. de Telegraaf, NRC, Volkskrant, het Financieel Dagblad) en diverse optredens bij bijvoorbeeld Pauw en Witteman, Nova, Netwerk en Eén Vandaag heeft Dion de smaak van het optreden in het openbaar te pakken gekregen. En dat smaakte hem naar méér.

Als advocaat was Dion reeds een veel gevraagd spreker. Nu maakt hij er een deel van zijn broodwinning van. Hij spreekt met kennis van zaken en humor over beleggen in onroerend goed, beleggingsfraude en zijn eigen falen en tekortkomingen. Vooral met dat laatste onderwerp oogst hij in de praktijk veel succes.

Als Dion niet schrijft of spreekt, is hij actief als onderzoeker en adviseur. Stilzitten kan hij nog steeds niet en die lauweren.…die komen nog wel een keer!