Direct online uw spreker boeken! Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00
Jef Staes

Jef Staes

Jef Staes is een autoriteit op het gebied van lerende en innoverende organisaties. Hij heeft professionele ervaring als Telecom Expert, Software Ontwikkelaar, Training Manager en Corporate Learning Officer. Vandaag is Jef bekend als internationale keynote spreker, gast spreker, auteur en TedX spreker. Zijn verhalen en boeken zijn gegarandeerde eye-openers en zijn mindset op het gebied van organisatieontwikkeling en onderwijs is een inspiratiebron voor velen.

jef-staes-dagvoorzitter-sprekersbureau-homerus

De wereld verandert sneller en sneller. De nood voor duurzame en disruptieve innovatie is nooit zo groot geweest. Scholen, organisaties, bedrijven en regio’s moeten zich aanpassen aan deze nieuwe wereld en moeten hun leer- en innovatievermogen dramatisch verhogen. Onderwijs en bedrijven slagen er echter niet in om de juiste organisatiecultuur te ontwikkelen die disruptieve innovatie, gebaseerd op passie voor talenten, mogelijk maakt. Jef’s presentaties focussen op de uitdagingen en de oplossingen die organisaties nodig hebben om te kunnen overleven in dit tijdperk. Jef heeft het lef om de discussie op gang te brengen over de fundamentele uitdagingen in organisaties en over onderwijs met een vleug humor en drama. Je hangt aan zijn lippen tot het einde van zijn speech.

Jef Staes voor uw evenement? Klik hier om uw offerte aan te vragen

Jef Staes heeft verschillende boeken geschreven; het eerste boek met als titel ‘mijn organisatie is een oerwoud is gepubliceerd in 2007. Hoe creëer je een omgeving waarin nieuwe ideeën zich makkelijker doorzetten en vermenigvuldigen? Hoe verhoog je het innovatie vermogen van je organisatie, teams en medewerkers? Wat wurgt het creatief ondernemerschap in een organisatie? Dit boek geeft een indringend en beklijvend antwoord op deze uitdagende vragen waarmee managers en topmanagers worstelen.

jef-staes-motivatie-sprekersbureau-homerus

Over welke onderwerpen spreekt Jef Staes?

  • Switch3D, Organisaties op zoek naar een nieuw evenwicht. Waarom hebben wij innovatie nodig? Wat is er fundamenteel gewijzigd in onze wereld van vandaag? Wie zijn de leiders van vandaag? De 2D/3D verhaal is een klassieker van Jef en het is een ideaal uitgangspunt als debat over innovatie in uw bedrijf.
  • Verhaal van de rode apen : Zijn metafoor over ‘de rode apen’ heeft Jef veel nationale en internationale aandacht gekregen. Zijn bekende verhaal geeft perfect weer waarom velen tegen verandering zijn. Het verhaal van de rode apen presenteert ook een nieuw innovatie paradigma: een gerespecteerd conflict model.
  • 3D-Managers zijn Helden. Organisaties moeten hun managementstijl aanpassen als ze willen overleven als een organisatie. Gedurende deze lezingen zoomt Jef in op de nood voor een nieuwe managementgeneratie en de dramatische impact hiervan op Human Resources Management.
  • Geen schapen meer! Het is tijd om wakker te worden en je eigen weg te gaan. Geen schapen meer is een manifest over ons huidig onderwijssysteem en de manier waarop wij omgaan met talenten. Met gewaagde uitspraken en gedurfde ideeën, opent Jef de deur voor discussie. Opmerking : Het kennis en expertisedomein van Jef is zo groot dat alle onderwerpen ivm organisatie ontwikkeling en veranderingsprocessen kunnen aangeboden worden. Neem contact met ons op voor meer informatie over lezingen van Jef Staes.

De lezingen van Jef Staes worden zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven.

Neem contact met ons op voor meer informatie over lezingen van Jef Staes.

Foto Frans Davids.