Direct online uw spreker boeken! Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00
Henny Huisman

Henny Huisman

Henny Huisman

Henny Huisman is geboren op 18 juni 1951 te Zaandam. Na een opleiding aan de etaleurschool was hij aanvankelijk drummer, diskjockey en presentator van evenementen, maar uiteindelijk rolde hij het televisievak in.

De muzikale carrière van Henny Huisman begint in 1961, waar hij op 10-jarige leeftijd deel uitmaakt van het gitaarcombo The Bright Stars, waarin ook Margriet Eshuijs speelt. In 1972 richt hij samen met twee anderen de band Lucifer op, waarin hij zelf de drums speelt. Later wordt hij actief als diskjockey in discotheken.

Tijdens zijn werk als diskjockey kreeg Henny Huisman het idee om bezoekers bekende artiesten te laten imiteren. Dit sloeg zo aan, dat hij het idee uitwerkte tot een televisieprogramma. Dit groeide uit tot het succesvolle televisieprogramma Henny Huisman Playback Show. Vanaf dat moment presenteerde hij steeds meer programma’s, vaak gebaseerd op het playback show thema, o.a. Soundmixshow, Mini Playbackshow, Surpriseshow en Wie is Wie. Van 2003 t/m 2010 maakte Henny Huisman programma’s voor de EO, o.a. Henny zoekt God, Huize Huisman en de talentenjacht voor koren Korenslag.

De door Huisman zelfbedachte shows zijn in meer dan 23 landen verkocht (o.a. Amerika). Verder is hij winnaar van vier gouden Tros TV sterren en twee gouden Televizierringen (1985 en 1988), dé belangrijkste televisiepublieksprijs. Daarnaast is hij in 1996 benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau en is hij de enige blanke Ereburger van Bonaire (2000). Henny maakt op dit ogenblik Henny’s Zendtijd voor jongerenomroep Veronica.

Afbeeldingen Ben Kleyn en Rahi Rezvani