Direct online uw spreker boeken! Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00
Angelique van t Riet

Angelique van t Riet

Angelique van t Riet

Angelique van t Riet is de eerste flirtcoach in Nederland en al ruim negen jaar traint zij bedrijven binnen en met het concept zakelijk flirten. Ze spreekt tijdens lezingen over het flirten op de werkvloer. Op een leuke en boeiende manier neemt ze u mee om als leider of manager uw organisatie door een flirtbril te zien.

Angelique laat mensen graag zien dat er nog een hele wereld bestaat naast de rationele wereld die ons zo vertrouwd lijkt. Het is haar persoonlijke missie om mensen wereldwijd aan het flirten te krijgen. De oprichting van de Universal Flirting Academy is een eerste stap in een wereldwijd netwerk van organisaties en mensen die met elkaar de verbinding zoeken op het spirituele en sensitieve vlak en daarbij hun rationele bagage vanzelfsprekend meenemen. Zij gelooft in een duurzame en spirituele maatschappij waarbij alles in balans is met elkaar en waarbij spiritualiteit een veel grotere plaats inneemt dan wat menigeen had verwacht. Zij is tevens auteur van de boeken ‘Hoe word ik een schat’ en ‘De tien flirtgeboden’.

Zakelijk flirten na corona! Hoe dan?

Na ruim een jaar in een bubbel te hebben geleefd is het nu het moment om weer naar ‘normaal’ terug te gaan.
Naar koetjes en kalfjes te luisteren van collega’s, empatisch zijn, nieuwe mensen ontmoeten, contacten leggen en sociale contacten hebben.
Zijn we nog net zo sociaal als voor het corona tijdperk of zijn we asocialer geworden?
En belangrijker: hoe gaan we sociale verbindingen uitbouwen en nieuwe verbindingen maken?
Zakelijk flirten na Corona, kunnen we dat nog wel?
En natuurlijk is er contact geweest. Via zoom en teams hebben we verbinding gezocht; maar hebben we die ook gemaakt? Weten we eigenlijk wel dat digitaal contact heel veilig is en dat we dat onbewust ook best fijn vinden? De afstand tussen jou en je gesprekspartner was misschien gewoon prettig. Want iemand die voor je staat in je persoonlijke zone, maakt je kwetsbaar. Je persoonlijke zone weer oprekken … handen geven … keeping up appearance of echt jezelf zijn.
Gaan we dat weer doen? En hoe dan? En kan ons brein dat wel aan? Hoe zit dat precies? Door Corona werd onze wereld kleiner maar het was tegelijkertijd heel overzichtelijk. Nu wordt gevraagd om onze wereld weer groter te maken en daarmee ook minder veilig.

zakelijk flirten na corona
De Corona bubbel heeft lang genoeg geduurd om minder sociale contacten ‘gewoon’ te gaan vinden op onbewust niveau. Er zijn nieuwe patronen ingesleten en met het wegvallen van de bubbel is het nu weer tijd voor verandering de andere kant op. We moeten met ons geconditioneerde gedrag aan de slag. Onze sociale vaardigheden weer gaan oefenen en elke keer dat we dat doen een stukje bij ons zelf overwinnen. Als je niet oefent dan kun je ze verleren; dus geen keuze we moeten aan de bak!
Zie het maar als fietsen. Als je het jaren niet hebt gedaan denk je in het begin misschien: ik ga vallen, maar je trapt toch stoer door om uiteindelijk enthousiast weer te genieten. Net als of je nooit anders gedaan hebt. Zo is het ook met verbinding maken en zakelijk flirten. Kleine stapjes zetten totdat je uiteindelijk mensen weer in de ogen kunt kijken en kunt voelen dat het leuk is dat mensen er weer zijn en dat je beseft, dat nu je weer met ze in verbinding bent, dat je mensen hebt gemist.