Direct online uw spreker boeken! Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00
Dirk Scheringa

Dirk Scheringa

Dirk Scheringa

Dirk Scheringa is geboren op 21 september 1950 in Grijpskerk. Na zijn schoolperiode begon hij op 16-jarige leeftijd als leerling handzetter. Na werkzaamheden als leerling handzetter, assistent accountant en lid van de geneeskundige troepen werd Dirk Scheringa in 1972 wachtmeester bij de Rijkspolitie.

In 1975 richtte Dirk Scheringa samen met zijn vrouw Baukje Scheringa Buro Frisia op. Hiermee maakte hij van zijn hobby, het geven van financieel advies aan familie, vrienden en collega’s, zijn werk. Buro Frisia groeide in de loop der jaren uit tot de landelijk werkende DSB Groep. In 2006 kreeg DSB Groep een bankvergunning en werd de naam gewijzigd in DSB Bank. In oktober 2009 viel het doek voor DSB Bank.

Dirk Scheringa is een groot sportliefhebber, met name van voetbal en schaatsen. Van 1993 tot 2009 was hij voorzitter van voetbalclub AZ. Daarnaast sponsorde DSB Bank een marathonschaatsploeg en langebaanschaatsploeg. Ook sponsorde DSB Bank diverse andere sportactiviteiten. Samen met zijn vrouw Baukje reed Dirk Scheringa twee keer de Elfstedentocht en acht keer de alternatieve Elfstedentocht.

Dirk en Baukje Scheringa zijn ook kunstliefhebbers. In 1997 openden zij het Frisia Museum, later genaamd Scheringa Museum voor Realisme. In dit museum werd hun collectie magisch realistische schilderijen van onder andere Carel Willink, Wim Schumacher en Dick Ket tentoongesteld. Eind 2009 hield dit museum op te bestaan.

Momenteel geeft Dirk Scheringa lezingen in het hele land en is hij betrokken bij diverse zakelijke initiatieven. Ook is hij samen zijn zoon Sprekersbureau Homerus gestart waarbij sprekers met diverse achtergronden, van sportmensen tot bankiers en van politici tot juristen, zich hebben aangesloten.

Sinds oktober 2011 is hij werkzaam bij CS Factoring. Dit bedrijf richt zich op factoring en debiteurenbeheer.