Direct online uw spreker boeken! Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00
Marco Bosmans

Marco Bosmans

Marco Bosmans is een enthousiaste ondernemer met verstand van zaken en energie voor tien. Als directeur en eigenaar van Forensicon BV, maakt hij zich sterk voor de toegang tot kennis en onderzoek op het gebied van de forensische wetenschap. Zijn bedrijf heeft zich een stevige positie verwerft op het gebied van kenniscirculatie, onderzoek en advies. Daarnaast is Marco universitair docent en blok coördinator Criminalistiek en Forensisch DNA onderzoek (Nederlands- en Engelstalig) verbonden aan de Universiteit Maastricht.

Zijn communicatieve vaardigheden, open uitstraling gecombineerd met het feit geen angst te hebben om reflectie te geven op bestaande structuren hebben bijgedragen aan de opbouw van een groot netwerk. Met dit netwerk heeft zijn bedrijf het private forensische werkveld en met name de samenwerking tussen justitie, politie en de particuliere branche naar een hoger niveau weten te brengen. Forensische toepassingen vinden hun weg naar de civiele rechtspraktijk en zijn voor advocaten, verzekeringsmaatschappijen en banken in dit segment een waardevolle aanvulling in de ondersteuning van cliënten en de opsporing van fraude. Samenwerken is volgens Marco Bosmans de enige manier om alle beschikbare kennis en kwaliteit goed te kunnen bundelen en inzetten om te komen tot waardevolle oplossingen voor bestaande problematieken.

Om deze redenen is Marco te omschrijven als generalist in het forensische werkveld en is het mogelijk een veelvoud aan lezingen en workshop te verzorgen. Vooral de maatschappelijke thema’s (bv tunnelvisie, gerechtelijke dwalingen) die bij forensisch onderzoek vaak voorkomen, de verhouding tussen de particuliere en justitiële recherche diensten en de uitleg van mogelijkheden van forensische ondersteuning worden vaak goed ontvangen en worden zowel praktisch als theoretisch toelichten. Kenmerken van de presentaties van Marco Bosmans zijn: Interactief, Praktijkgerichte voorbeelden, Humor, Onderhoudend en Educatief.

Hoofdthema van een lezing van is Forensisch onderzoek. Hierbij kunnen diverse onderwerpen aan bod komen zoals bijvoorbeeld: PD onderzoek, wetenschappelijk laboratoriumonderzoek (DNA, vingerafdrukken, Toxicologie etc.), Rechtstoepassingen, tunnelvisie, forensisch denken etc.