Direct online uw spreker boeken! Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00
Co Adriaanse

Co Adriaanse

Co Adriaanse

Co Adriaanse heeft de afgelopen jaren de voetbalwereld en het bedrijfsleven in zowel binnen- als buitenland goed leren kennen. Zijn lezingen gaan dan ook over voetbal in combinatie met het bedrijfsleven. Co Adriaanse wordt geroemd om zijn vermogen te motiveren en goede ideeën over te brengen. Wie Adriaanse in huis haalt, haalt succes in huis en heeft ’never a dull moment’. Hij presenteert bevlogen over coaching, samenwerken, teambuilding en leiderschap.

Co Adriaanse begon zijn voetbalcarrière als profvoetballer bij De Volewijckers. Vervolgens speelde hij van 1970 tot 1976 bij FC Utrecht. In 1979 begon Adriaanse zijn loopbaan als trainer. Tussen 1992 en 1997 had hij als directeur van de jeugdopleiding van Ajax een groot aandeel in de Champions League successen van 1995 en 1996.

In het seizoen 1998/1999 wist Adriaanse met Willem II de tweede plaats van de eredivisie te behalen en daarmee deelname aan de Champions League. In 2000 en 2001 was hij trainer van Ajax. Eind 2002 werd hij trainer van AZ waar hij goede resultaten behaalde, met als hoogtepunt de halve finale van de UEFA Cup in 2005 , waarin zijn team in de blessuretijd van de verlenging werd uitgeschakeld. Ook in deze tijd stond Adriaanse garant voor een aantal kernachtige uitspraken en nieuwe voetbaltermen. Hij voegde zelfs wat nieuwe begrippen toe aan de Nederlandse taal: ‘scorebordjournalistiek’, ‘kaaskijkers’, ‘woonerfvoetbal’ en ‘avondvoetballer’

In het seizoen 2005/2006 werd Co Adriaanse in zijn eerste seizoen met FC Porto kampioen van Portugal, won met dit team de nationale beker en werd uitgeroepen tot beste trainer van Portugal in dat seizoen.

Na vervolgens als trainer werkzaam te zijn geweest bij clubs in Oekraïne, Qatar en Oostenrijk werd Co Adriaanse eind juni 2011 coach bij FC Twente. In mei 2014 werd Co Adriaanse aangesteld al technisch directeur bij FC Utrecht en begeleidt hij daarnaast Nederlandse voetbalcoaches die de cursus Coach Betaald Voetbal volgen.

Co Adriaanse combineert zijn lezingen met leuke anekdotes uit de voetbalwereld.