Direct online uw spreker boeken! Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00
Peter R de Vries

Peter R de Vries

Peter R de Vries is spreker, misdaadjournalist en schrijver. Als spreker neemt hij u mee naar zijn ervaringen over roemruchtige zaken. Stelt hij zaken aan de orde en steekt zijn mening niet onder banken en stoelen. Als dagvoorzitter leidt hij uw event zoals alleen Peter R de Vries dit kan doen. Vraag naar de mogelijkheden om Peter R de Vries als spreker of dagvoorzitter te boeken via Sprekersbureau Homerus.

Peter R. de Vries is al decennia lang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever. Met zijn televisieprogramma heeft hij voor een onafzienbare reeks primeurs en spraakmakende programma’s gezorgd. De Puttense moord zaak, Mabelgate, De Baarnse moordzaak, de Schiedammerparkmoord en Natalee Holloway/Joran van der Sloot zijn door zijn toedoen crime-klassiekers. De Vries is een van de zeer weinig Nederlanders die in de Verenigde Staten een International Emmy Award in de wacht sleepte.

Ook in Nederland heeft De Vries vele televisieprijzen gewonnen. Inmiddels maakt hij ook internationaal naam. Een aantal van zijn uitzendingen is ook in de VS te zien geweest en dikwijls wordt hij daar ook op commentaar gevraagd in grote zaken. Door het programma van De Vries zijn twaalf moorden tot oplossing gebracht en heel veel andere misdrijven opgehelderd. Zo spoorde De Vries in Paraguay de voortvluchtige Heineken-ontvoerder Frans Meijer op, die al tien jaar Nederlands meest gezochte crimineel was. De Vries is één van de pioniers die het fenomeen van de verborgen camera als instrument van journalistiek speurwerk heeft geïntroduceerd.

Behalve televisiemaker is Peter R. de Vries ook een succesvol true crime boekschrijver. Hij heeft tien boeken geschreven, waarvan ‘De ontvoering van Alfred Heineken’ het beste verkochte misdaadboek van Nederland is. De Vries is een veelgevraagd gast in talkshows en actualiteitenprogramma’s, waar hij opvalt omdat hij onverbloemd zijn mening geeft en de discussie aan gaat. Als criticaster van het politie- en justitiebeleid is hij tegelijkertijd gerespecteerd als gevreesd. De laatste tijd is De Vries ook dikwijls in het nieuws als opponent van Geert Wilders en de PVV.

De Vries is door zijn uitgesproken, vaak scherpe mening en heldere manier van vertellen een graag geziene gast in talkshows en actualiteitenprogramma’s en laat daarbij niet alleen zijn licht schijnen over misdaadzaken, maar ook over politiek, sport, media en andere zaken die het maatschappelijk debat bepalen.