Home


        Wilt u een spreker boeken of heeft u een vraag? Bel 0226 35 73 00

Raymond ter Horst

Categorieën: , .

Productbeschrijving

Raymond is een spreker met een echt onderwijshart. Hij is gek op mensen. Iemand die door zijn persoonlijkheid en humor makkelijk en direct contact met mensen maakt. Raymond is ervan overtuigd dat de mogelijkheden die mensen hebben veel groter zijn dan ze zich veelal realiseren. Mensen en het ontdekken en vergroten van hun potentieel hebben Raymond zijn buitengewone interesse. Hij werkt vanuit een passie voor mensen en voelt zich thuis op een podium. Raymond heeft een losse stijl van presenteren in heldere taal.

Raymond ter Horst is een bevlogen schrijver, trainer en docent. Zo daagt hij al vijftien jaar zeer moeilijk opvoedbare kinderen uit op een positieve manier regie te nemen over hun eigen leven. Scholieren die om allerlei redenen weinig tot geen vertrouwen hebben in volwassenen en in zichzelf, die geen idee hebben hoe hun toekomst eruit ziet. Worstelen met hun eigen waarden die vaak botsen met die van hun omgeving. Gedragsverandering als “core business”. Raymond daagt zijn leerlingen uit zowel als dromer, realist en criticus naar hun eigen uitdagingen te kijken.

Sinds maart 2011 is zijn boek “Go By BUS, op weg naar effectief zelfmanagement” verkrijgbaar bij alle boekhandels in Nederland en Belgie. In dit boek wordt aan de hand van het zeer toegankelijke BUS- model aangegeven hoe je meer uit je eigen inspanningen kunt halen. Hierin centraal staat het gezamenlijk ontdekken en toewerken naar doelen, het bemachtigen en bewaken van een toolkit op maat en het aangaan van echt contact met jezelf en je omgeving.
Inmiddels is Raymond begonnen aan een “Go by BUS” voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Dat boek zal medio 2012 verkrijgbaar zijn.

Raymond is ervan overtuigd dat ook kinderen en jong volwassenen baat hebben bij het effectiever leren managen van zichzelf. Volgens Raymond zoeken veel scholen de oplossing voor bijvoorbeeld probleemgedrag van leerlingen vooral op instrumenteel niveau. Raymond daagt scholen uit dit in een bredere context te bekijken en meer te investeren in de leerling zijn ontdekkingstocht naar perspectief en zichzelf.

Naast lezingen en workshop op scholen verzorgt Raymond lezingen buiten het onderwijs. Zijn inspirerende en spannende verhalen over de jongeren met gedragsproblemen maken zijn lezingen ook voor niet-onderwijsinstellingen interessant. De verhalen over zijn leerlingen houden de deelnemers regelmatig een spiegel voor. In hoeverre verschilt een ieder eigenlijk van die leerling? Raymond daagt de deelnemers ook uit BUS toe te passen in hun leven en op die manier ook een positieve invloed te hebben op hun omgeving.

Raymond, die studeerde aan de Hogeschool Domstad, is eigenaar van OnderwijsTrainingsCentrum. Een breed onderwijscentrum waar Raymond naast training en coaching ook muziekonderwijs geeft. Gewoon omdat hij dat niet laten kan. Zijn passie voor muziek brengt hij over tijdens zijn lessen aan zowel kinderen als volwassenen. Raymond is al jaren een veelgevraagd jurylid bij VARA’s Kinderen voor Kinderen songfestival. Dit bracht hem in vele grote en kleine theaters in Nederland. Daarnaast is hij actief als liedjesschrijver.

De lezingen van Raymond leveren gegarandeerd nieuwe ideeen en inzichten op. De verhalen uit het onderwijs aan kinderen met ernstige gedragsproblemen zullen zorgen voor een lach en een traan maar vooral voor reflectie. De inzichten die het BUS-model geeft zullen je leven aangenaam beinvloeden en je kijk op effectief leiderschap ten goede komen.

Raymond woont samen met Gerda van Dorresteijn en heeft twee dochters: Loes en Suus. Zij genieten van elkaar en maken samen graag mooie reizen. De reizen leveren altijd genoeg inspiratie op voor lessen en verhalen.

Raymond is in te zetten voor lezingen, seminars en kick meetings en zal naast de onderwerpen onderwijs en leiderschap ook vertellen over zijn boek “Go by BUS”.

Sprekersbureau Homerus


T:  0226 35 73 00


E:  info@sprekersbureauhomerus.nl

tel-homerus

Naam:
Spreker:
E-mail:
Telefoon:
Bericht:
 

bulletOnderwerpen Ondernemen

bulletOnderwerpen

 Social Media

 VoetbalbulletOnderwerpen

bulletOnderwerpen ICT en maatschappij

bulletOnderwerpen Inspiratie en motivatie

bulletOnderwerpen Webdesign

                                         
                                      Alle categoriën >>